Caça de la guineu

La caça de la guineu

Guineu (Vulpes vulpes):

Descripció:  És un mamífer cànid, relativament petit que pot variar de 4 a 7 kg o més. És caracteritza per tenir un musell allargat, orelles triangulars  punxegudes grans  i una cua molt llarga. El seu pelatge té una coloració variable que va des de marró-vermellós i coloracions pàl·lides grogoses a negre. I té els sentits de la vista, l’oïda i l’olfacte molt ben desenvolupats.

Habitat: És una espècie que pot viure en molt tipus d’habitat, a la península ibèrica es poden trobar des de nivell del mar fins a l’alta muntanya s’adapta molt bé a tots els territoris i molt freqüentment viu prop de llocs humanitzats.

Comportament: És una espècie que se la considerava solitària, però alguns estudis demostren que les guineus tenen un comportament social complex, organitzant-se per parelles i formant algun grup petit de mascles i femelles. Tot i que es creu que poden anar en grups petits o parelles cacen sempre en solitari i la seva màxima activitat és al capvespre i a la nit. En determinades èpoques de l’any quan les nits són més curtes, la seva activitat és pot allargar més durant el dia.

Mètode de caça: La guineu en el vedat de Castelldans es pot caçar amb el mètode AL SALT. El mètode al salt consisteix en anar caminant per cobrir el màxim de terreny possible fins a observar una guineu, quan s’observa s’ha d’intentar apropar-s’hi per disparar des d’un punt més favorable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *