caça de la llebre

La caça de la llebre europea

Llebre europea i ibérica (Lepus europaeus i Lepus granatensis)

Descripció: És un mamífer que pesa 3-4’5 kg i pot arribar fins a 6 kg. És una espècie més gran que la llebre ibèrica.  El color del pèl és bru i groguenc a excepció de la zona del ventre que és de color blanc, a l’hivern prenen tonalitats més grisoses i la cua és blanca i negra. La llebre té les extremitats posteriors molt llargues, i té uns pavellons auriculars molt grans i llargs.

Hàbitat: És una espècie que es troba en hàbitats molt variats i en la península ibèrica és troba amb molta freqüència en zones amb matolls, bardisses i bosc, però també es troba en zones planes de conreu de clima mediterrani. A Catalunya hi ha presència de la llebre europea i la ibèrica, però la ibèrica hi és amb més freqüència.

Comportament: La llebre es passa la major part del dia oculta entre la vegetació i la seva activitat comença al capvespre  i dura la major part de la nit. La majoria del temps en el qual són actives l’utilitzen per buscar aliment i també dediquen alguna part del seu temps a interaccions socials, ja que tenen una estructura jerarquitzada establerta mitjançant persecucions i postures intimidadores entre els individus.

La llebre europea està sotmesa a grans oscil·lacions de poblacions, que van des de la superabundància fins a trobar-se en perill de desaparició. Aquest fet pot ser causat per factors ambientals com la temperatura la pluviositat i també per l’aparició de malalties o també pot ser causat per la desaparició del seu hàbitat.

Mètode de caça: La llebre europea en el vedat de caça de Castelldans es pot caçar amb el mètode de AL SALT. El mètode de al salt consisteix en anar caminat iexplorar tot el terreny i esperar a observar alguna llebre i en el moment que apareix s’ha d’aprofitar l’oportunitat i disparar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *