Caça del cabirol a Castelldans

La caça del cabirol

Cabirol (Capreolus capreolus):

Descripció: És el cèrvid més petit europeu pot pesar de 17 a 30 kg i les femelles són més petites que els mascles. Es caracteritzen per tenir unes orelles grans i una franja negra al musell, la coloració del pelatge és variada de ataronjat-marró a l’estiu a gris a l’hivern. Els mascles i les femelles és diferencien, ja que els mascles tenen unes petites banyes que els cauen al més de novembre i tornen a sortir als mesos de abril-maig, en canvi les femelles no tenen aquestes banyes.

Hàbitat: És una espècie que pot viure en diferents varietats de medis forestals, ja que en aquest medi troba refugi i aliment, també es troba en zones de bosc alternades amb conreu, ja que en els conreus i troba l’aliment amb facilitat.

Comportament: Els mascles de cabirol tenen un comportament territorial, defensen el seu territori mitjançant l’emissió de sons (similars a un gos bordant) i les femelles formen el grup familiar cuidant de les seves cries. La seva activitat es concentra en les últimes i les primeres hores del dia, durant la resta del dia roman amagat entre la vegetació, però en les zones on no se’ls molesta és un animal diürn.

Mètode de caça:  En el vedat de Castelldans el cabirol es pot caçar amb el mètode d’ACOSTAMENT. El mètode d’acostament consisteix en anar caminant sigil·losament en busca d’un exemplar determinat, (se’n determinarà el sexe i l’edat, per mantenir l’equilibri poblacional) . El caçador no anirà en solitari anirà acompanyat del guarda, el qual confirmarà que pot caçar el cabirol, un cop detectat l’animal comença el procés d’acostament per arribar a una distància suficientment bona per efectuar un tir amb garanties d’èxit.

En el coto de Castelldans disposem de dos anelles per abatre dos cabirols.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *