caça del faisà

La caça del faisà

Faisà (Phasianus colchicus):

Descripció: Ocell de mida gran de 55-90 cm de longitud i d’una envergadura de 68-85 cm. És caracteritza per tenir una cua llarga de color marró i en forma de punta. Els mascles són molt vistosos tenen el cap fosc amb taques vermelles al voltant dels ulls i orelles, i les femelles no són tant vistoses són de color marró-ocre i tenen la cua més curta que els mascles.

Hàbitat: És una espècie que es troba habitualment en zones d’alternança de bosc amb prats i cultius, tant cultiu de cereal com zones de regadiu.

Comportament: És un animal sedentari, el qual no realitza grans desplaçaments durant l’any en les zones en les quals s’ha introduit. Acostuma a viure en petits grups, però a Catalunya degut a la seva poca densitat de població, se’l pot trobar en solitari. És un animal que quan és veu amenaçat en molts moments tendeix a córrer en lloc de volar, quan en algun moment vola ho fa de manera  molt potent i té una trajectòria molt vertical, per arribar a les rames altes dels arbres, on es refugia.

Mètode de caça: El faisà en el vedat de Castelldans es pot caçar amb el mètode de AL SALT. La caça al salt es pot practicar en solitari o amb l’acompanyament d’un gos, igual que en el cas de la guatlla és molt interessant comptar amb l’ajuda d’un bon gos, ja que el faisà és difícil d’observar, ja que varia molt la seva situació depenent de l’hora del dia. Durant el matí i el migdia es troben als matolls, en camps de cultiu i sembrats. Cap a la tarda la millor opció es buscar-los en zones més boscoses i amb mes densitat arbòria. El faisà és un animal que corre amb gran rapidesa i s’intenta escapar dels gossos i quan es veu atrapat és el moment en que aixeca el vol i el caçador ha d’aprofitar aquest instant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *