Caça del tord

La caça del tord ala-roig

Tord ala-roig “Zorzal alirojo” (Turdus iliacus):

Descripció: Ocell de mida petita de 19-23 cm de longitud i d’una envergadura de 33-35 cm. El plomatge és de color gris i blanc amb un tret molt característic, té els flancs de color vermell i quan vola és molt fàcil de veure aquesta part vermella de l’ala. A diferència del Tord comú aquest presenten una coloració vermellosa a les ales i una part blanca al voltant dels ulls.

Hàbitat: El seu hàbitat en el nostre país són les zones de matoll, boscos poc densos, camps de conreu, olivers, garrigues i màquies.

Comportament:  És una espècie migradora que s’observa a finals d’octubre, tot i que la majoria arriben durant el novembre fins al març. En l’època de reproducció se’ls observa en zones boscoses, però més entrat l’hivern durant el dia és més freqüent observar-los en zones de pastura amb bardisses, terres de cultiu i matolls amb fruits silvestres i cap al tard volen cap a les zones boscoses. És una espècie que té tendència a formar grans grups i es poden observar juntament amb tords comuns.

Mètode de caça: El tord ala-roig es pot caçar amb el mètode AL SALT i AL PAS igual que en el cas del tord comú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *