Caça de la perdiu

La caça de la perdiu

Perdiu roja (Alectoris rufa):

Descripció: Ocell de mida mitjana de 35 cm de llargada i d’una envergadura aproximada de 60 cm. Es caracteritza per tenir les galtes i gola blanques, seguit per una franja negra, sota la qual es troba un ratllat negre que arriba fins al pit. Té els flancs de color gris clar, marró, blanc i negre i les plomes de la part superior del dors de color marró clar. El tret més característic és que té el bec i les potes de color vermell.

Hàbitat: Es una espècie associada al medi obert mediterrani, com les zones de conreu, zones desforestades, formacions arbustives esclarissades i inclús en boscos poc densos.

Comportament: És una espècie molt sedentària, encara que pot realitzar petits desplaçaments per alimentar-se o degut a la pressió cinegètica, sovint es desplaça corrent i el vol es produeix quan es veu amenaçada. És territorial en l’època de cria i a partir de juliol i agost s’observen els grups familiars, durant la tardor i l’ hivern és una espècie gregària.

Mètode de caça: La perdiu roja es pot caçar amb la modalitat AL SALT. La caça al salt es practica en solitari o amb l’acompanyament d’un gos. Consisteix en seguir la intuïció i buscar a la perdiu, una tasca difícil, ja que la seva localització depèn molt de factors climàtics i de l’època de l’any, un cop localitzada la perdiu el caçador s’ha d’aproximar a la presa per aconseguir un bon tir, si el tir es efectiu s’ha de buscar ell lloc on ha caigut la perdiu, per aquest motiu es molt interessant tenir un bon gos de caça. Aquesta modalitat pose a prova l’esportivitat i l’experiència del caçador.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *