La caça del conill al vedat de castelldans

La caça del conill

Conill de bosc (Oryctolagus cuniculus)

Descripció: És un mamífer que mesura aproximadament uns 35 cm de longitud amb un pes de 1’5-2 kg, el pelatge és gris o bru amb la part interna de la petita cua de color blanc. És una espècie amb les extremitats posteriors molt desenvolupades i amb uns pavellons auriculars grans.

Hàbitat: És una espècie que es troba en una gran varietat d’ambients, però és en el matollar mediterrani on n’hi ha amb més presència, típicament és molt abundant en zones de conreu amb un relleu pla o ondulat i on el sòl permet la construcció de llorigueres amb facilitat.

Comportament: Els conills viuen formant grups socials en llorigueres i la mida d’aquestes depenen del numero de individus que forma el grup. Els membres del grup es reconeixen entre ells i marquen zones de aproximadament 1-2 Ha. En la majoria de les zones els conills tenen una activitat crepuscular i amb part d’activitat nocturna, però en llocs amb poca depredació el seu comportament pot variar. Quan un conill capta una amenaça emet un crit, el qual provoca que la resta de membres del grup s’amagui al cau.

Mètode de caça: El conill en el vedat de caça de Castelldans es pot caçar amb el mètode AL SALT i AMB FURA. El mètode al salt consisteix en anar caminant normalment en solitari i alguna vegada amb gos i es busca el conill, un cop es veu un conill no és fàcil matar-lo, ja que corre en zig-zag i s’amaga en caus amb facilitat. L’altre mètode és amb fura, consisteix en allibera una o varies fures, que són un enemic natural del conill, aquestes entren en els caus i fan sortir els conills, en el moment que surten es poden capturar amb facilitat tant conills vius capturats amb xarxes com conills mors si es dispara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *