El gestor

El gestor del coto de castelldans
El gestor del coto de Castelldans

Vaig començar a caçar amb el meu pare als 14 anys amb una escopeta plana del 16 mig destartalada i molt enfadat, perquè fallava molts trets, un caçador del poble anomenat Ramon Quadrat per tots conegut el Ramon del Chencha em va animar a continuar caçant, tasca difícil ja que era jove i s’havia de matinar molt. Després em van animar també el grup d’amics de caça del meu pare, entre ells el Dr. Escasany, el Felip del Cagols i els seus respectius fills Pere Juan i Raúl, actualment continuem la colla de caça. Als 20 anys es va incorporar a la colla un guardia civil L’Agustín actualment també amb nosaltres, ell em va donar la tranquilitat que s’ha de tenir per gaudir de bons dies de cacera, als 25 anys vaig tenir el plaer de caçar al costat del Miquel Palacios més conegut com Miquel de cal Negro i el Robert  Bellet, crec que gràcies a ells el meu concepte de la caça va canviar, em refereixo a estimar la caça respectar-la i gaudir de dies de cacera inoblidables. Als 30 vaig començar a tirar professionalment en diversos camps de tir, sent una afició molt interessant per mi, per l’estudi de les armes, balística i temes de cartutxeria. Actualment he deixat el tir olímpic però continuo disfrutant de grans dies de cacera amb un grup d’amics a Castelldans. Realment he d’anomenar una persona de Tarragona al qual li dec l’aprenentatge de tot el que inclou la caça. En Joan de Tarragona més conegut a Castelldans com el Joan dels Elàstics, gran caçador i persona.  Actualment continuo caçant el coto de Castelldans amb la mateixa colla de quant tenia 14 anys, alguns ja no hi són, però nosaltres continuem tenint la mateixa il·lusió que el primer dia.

S’ha presentat davant meu una ocasió única de poder gestionar un dels millors cotos de Lleida i Catalunya amb diferència i la meva il·lusió es que la meva passió per la caça la pugui transmetre als caçadors que ens acompanyaran en aquesta etapa de 9 anys de gestió, sols puc prometre treballar pel coto i per a que els caçadors nouvinguts es sentint com a casa seva i tinguin el coto de Castelldans com un referent al nostre país d’un dels millors cotos, tant per la seva gestió com pel tracte rebut. Tenim una tasca difícil, però al mateix temps il·lusionadora i m’agradaria que confiessin en el grup de persones que treballarem per a que així sigui.

Crec que la gestió d’un coto no és aviar animals de granja cada 10 dies i no tenir una bona guarderia ni fer pagar molts diners i després enganyar a la gent, aquestes pràctiques són les que no volem i en el nostre coto a partir d’ara no es realitzaran. Per aquestes pràctiques hi ha d’altres cotos en diferentes localitats que estaran encantats de que vostès s’hi apuntin. Res més lluny de la realitat, la nostra gestió passarà pel respecte de les espècies autòctones i tornar a recuperar les bones pràctiques de caça, ser que aquestos reptes són difícils per això els invito a acompanyar-me en aquesta tasca. Al final tindrem una pàgina web on podran ajudar-nos a millorar els defectes i rebrem encatats tots els seus suggeriments per la pròxima temporada, sabem que és difícil aconseguir-ho tot en un any, però intentarem millorar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El millor coto de caça de Lleida